מצרכים ל16 קאפקייקס:
120 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר|
4 ביצים טמפרטורת החדר
1 כוס ריוויון בטמפרטורת החדר
2 כפיות מחית וניל איכותית
1/4 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות, ומניחים עטרות נייר בתבנית שקעים.
- מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר במהירות בינונית, כ5 דקות עד שהקרם תפוח ואוורירי.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקרים.
- מוספים את הריוויון והוניל וממשיכים להקרים.
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח.
- מערבבים לאחידות, ערבוב יתר יגרום לקאפקייקס להיות דחוסים.
- מעבירים לתבנית ואופים כ-16-18 דקות עד שקיסם שננעת במרכז הקאפקייק יוצא יבש ועם מעט פירורים.