ניוקי ריקוטה בחמאת מרווה

 

ניוקי ריקוטה בחמאת מרווה

מצרכים:

1 קילו תפוחי אדמה בינוניים

1 כפית מלח גס

50 גרם חמאה רכה

1 חלמון

1/2 כוס קמח

קורט מלח

לרוטב:

50 גרם חמאה
חופן עלי מרווה
50 גרם ריקוטה

מתכון קלאסי לניוקי תפוחי אדמה
לגרסה כשרה לפסח ניתן להמיר את הקמח לקמח תפוחי אדמה או קורנפלור

אופן ההכנה:

  • 1. מחממים את התנור לחום גבוה, 220 מעלות, ומבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עם כפית מלח גס, עד שהם מתרככים. 2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, ואופים כ-15 דקות כדי לייבש אותם מהמים. 3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם חמים. כדאי לאחוז בהם במגבת. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה במטחנת ירקות ידנית. 4. מערבבים את המחית עם 40 גרם חמאה. מצננים מעט, במשך כדקה, מוסיפים את החלמון ולשים. לאחר מכן מוסיפים את המלח והקמח, ולשים שוב. אם הבצק רך מאוד ואינו ניתן לעיצוב מוסיפים עוד קצת קמח. 5. צרים מהבצק נקניקים ארוכים בעובי כשני סנטימטר. חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך כשני סנטימטרים. 6. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר רחב, מחליקים את הניוקי לתוך המים, ממתינים עד שהם צפים ועוד חצי דקה, ומוציאים. 7. מסננים את הניוקי ומעבירים אותם לקערה עם קצת חמאה כדי שלא יידבקו זה לזה.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty