cinnamon sugar monkey bread

cinnamon sugar monkey bread

 

Monkey Bread

מצרכים:

30 גרם שמרים טריים

100 מ”ל חלב

3 ביצים בטמפ’ החדר

500 גרם קמח

80 גרם סוכר

10 גרם מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לציפוי :

120 גרם חמאה מומסת בטמפ’ החדר

300 גרם סוכר דמררה

½1 כפיות קינמון טחון

½ כפית ג’ינג’ר טחון

15 אגוזי פקאן

זה לא באמת לחם של קופים או לחם בכלל..
זה בעצם בצק בריוש אוורירי מצופה בחמאה, סוכר וקינמון
( מה שיוצא מעטפת פריכה ומתוקה ).
מקור השם נובע מעצם זה שכל העוגה בנויה מכדורים על גבי כדורים, מה שיוצר אפשרות לתלוש כדור עוגה ממש כמו קוף, במקום לפרוס את העוגה לפרוסות

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו לישה, מערבלים את החלב עם השמרים
  • מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד החמאה והמלח, ומעבדים כ-10 דקות
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה עד להטמעה
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כ2 דקות
  • מתפיחים בקערה משומנת קלות כחצי שעה עד להכפלת הנפח
  • יוצרים כדורים של 25 גרם, טובלים בחמאה מומסת ולאחר מכן בתערובת הסוכר והתבלינים, ומסדרים בתבנית קוגלהוף משומנת בחמאה
  • מתפיחים כחצי שעה להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30 דקות

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty