עוגת שוקולד של יומולדת

מתכון לעוגת שוקולד קלה ולא תאמינו כמה שהיא טעימה.

מצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר 60%
200 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ.
  • ממיסים את השוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
  • מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במהירות גבוהה, כשלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד.
  • מערבבים בעדינות עם מרית כדי לא לשבור את הקצף.
  • מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח.
  • מערבבים לאחידות, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה.
  • מעבירים לתבנית ואופים כ-40-30 דקות.

להכנת קרם השוקולד:

ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על בן מארי, ומקררים עד שהקרם נוח למריחה

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקה