עוגת שוקולד של יומולדת
מתכון לעוגת שוקולד קלה ולא תאמינו כמה שהיא טעימה.
מצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר 60%
200 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ.
- ממיסים את השוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
- מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במהירות גבוהה, כשלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט.
- מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד.
- מערבבים בעדינות עם מרית כדי לא לשבור את הקצף.
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח.
- מערבבים לאחידות, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה.
- מעבירים לתבנית ואופים כ-40-30 דקות.
להכנת קרם השוקולד:
ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על בן מארי, ומקררים עד שהקרם נוח למריחה
