מצרכים ל-12 פנקייקים:
2 ביצים
2 כפות סוכר
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
אופן הכנה:
– בקערה גדולה טורפים את הביצים.
– מוסיפים חלב, , סוכר, חמאה מומסת ווניל
וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם מטרפה היטב עד שהקמח נטמע בתערובת.
*חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפנקייקים יצאו קשים.
– מחממים מחבת על להבה נמוכה-בינונית
ומשמנים בעזרת מעט חמאה ויוצקים 2 כפות מהבלילה.
– מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת.
מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
– מגישים עם מייפל או סירופ שוקולד.